НОВИНИ

Н О В И Н И

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ” ВАРНА

Информация

с цел осигуряване на прозрачност за провежданите дейности, свързани с повишаване квалификацията на педагогическите специалисти

Актуална информация за предстоящи обучения в изпълнение на указания в писмо № 9105 – 192/18.05.2022г. от Мария Гайдарова, заместник – министър на образованието и науката, във връзка с реализирането на дейности, насочени към повишаване компетентностите на педагогическите специалисти на вътрешноинституционално и междуинституционално ниво, както и при организирането на обучения, осъществявани от висши училища, звена на МОН и обучителни организации с одобрени и вписани в Информационния регистър програми:

Тема на обучението:  УИН 95550074 „Тиймбилдинг и сплотяване на екипа от учители“

Място на провеждане: Хотел Панорама Фест, Несебър

Период на провеждане: 8 – 10.07.2022 г.

Начален и краен час:

На 8.07.2022г. – 15:00ч. – 18:00ч. – 4часа;

На 9.07.2022г. – 08:30ч. – 10:45ч., 11:00ч. – 12:30ч., 13:30ч. – 15:45ч. – 8часа;

 На 10.07.2022г. – 08:30ч. – 10:45ч., 11:00ч. – 11:45ч. – 4часа.

Наименование на обучаващата организация (при външни обучения): ИЗОБЛОК ЕООД, ЕИК: 123745189, вписано в  информационен регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти под № 9555.

Брой на педагогическите специалисти, заявили желание за участие: 32

Изготвил: Комисия за квалификационна дейност

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

На 18.05.2022 г., от 18:00 часа в актовата зала на ОУ „Стоян Михайловски“ ще се проведе консултативно-информационна среща с родителите на децата, които през учебната 2022/2023 година ще се обучават в първи клас.

Прием и обучение на деца и ученици, търсещи или получили международна или временна закрила

Дати и възможност за закупуване на купони за обедно хранене:
1. В седмицата 21.03 до 25.03.2022 г. купони ще се продават онлайн от понеделник до сряда. Присъствено отново вторник и сряда от 7 до 8.30 часа.
2. В седмицата 28.03 до 31.03.2022 г. купони ще се продават онлайн от понеделник до сряда. Присъствено отново вторник и сряда от 7 до 8.30 часа.
3. На 4,5,6.04.2022 г. онлайн.

4. От 11.04.2022 г. – от понеделник до сряда онлайн, присъствено само четвъртък от 7 до 8.30 часа.

Закупени купони онлайн се презаверяват САМО онлайн /кликнете бутона ИНФОРМАЦИЯ, след това ОТКАЖИ МЕНЮ/. Презаверката можете да направите до 08ч на съответния ден. По този начин парите ще останат във виртуалният ви портфейл.

Единна платформа Е-вкусно

документация

ОБРАЗЦИ 1-7

ЕЕДОП

Nasoki-MON08112021-1

Профилактика на детското зрение през месец септември и месец октомври 2021 г.

Уважаеми родители и ученици,

График за безплатните занимания за учениците в ОУ „Стоян Михайловски“ за периода от 05.07.2021 г. до 31.08.2021 г. може да откриете на следния линк. 

Основно училище „Стоян Михайловски“, гр. Варна получи „Грамота за доброта“, във връзка с участието си в благотворителната кампания „Болници с библиотеки“, организирана от Институт за Здравни Активности и Технологии, гр. Пловдив.

 

УВАЖАЕМИ СЕДМОКЛАСНИЦИ,

Представяме на Вашето внимание Виртуална панорама на професиите и профилите в средното образование в Община Варна 2021 г., и Списък със средни училища, профилирани и профeсионални гимназии участници във виртуална панорама на професиите – Община Варна

За повече информация, моля посетете Кандидатстване-след-7-клас-ЧЕСТО-ЗАДАВАНИ-ВЪПРОСИ-1

Уважаеми родители,

Постъпването на детето в първи клас е отговорен момент, който поставя нови приоритети в семейството. Представяме Ви нашето училище. Станете част от нас!

Отговори на задачите от Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ – 1. – 4. клас, проведено на 18.03.2021 г.

Презентация по случай рождението на патрона на училището – Стоян Михайловски – живот и творчество –

Уважаеми родители, скъпи ученици, колеги,
В очакване на Коледа и в навечерието на новата 2021 година желая да посрещнете светлите празници с надежда, че лошите дни ще отминат, а хубавото предстои. Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ви и донесе здраве, мир и благодат!
Посрещнете Коледа и Нова година в уют, хармония и топлина. Отворете сърцата си за добро, защото само доброто ражда добро!
Бъдете здрави и щастливи!
Весела Коледа и честита Нова година!

Павлина Мандажиева
Директор на ОУ „Стоян Михайловски”

 

pulser

На 29.10.2020г. учениците от 4б клас рисуваха народни будители и любим учител по повод 1 ноември – Деня на народните будители.pulser

На 29.10.2020г. учениците от 2а и 2б клас поднесоха приятна изненада на учителите с изработени картички и баджове по повод Деня на народните будители.

pulser

В ОУ „Стоян Михайловски“
се предоставят следните форми на обучение:

дневна, индивидуална, комбинирана и самостоятелна.

pulser

С поздрав и благодарност за всички колеги,
които успешно работиха в е-среда!

pulser

pulser

НАЧИНИ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ВИРУС COVID-19

Колко опасен e COVID-2019-nCoV?

Намаляване на риска от инфекция с коронавирус

Kога  да използваме маска?

Могат ли домашните животни да предават коронавируса ?pulser

ПРИ ДЕЦАТА ОТ ДГ „ПРИКАЗКА“

На 2.03.2020 г. учениците от четвърти клас посетиха децата от четвърта група на ДГ „Приказка“ и ги поздравиха по случай Баба Марта. Рецитираха стихове и представиха  „ Легенда за мартеницата“. Подариха им мартенички за здраве и късмет.

pulser

ДЕН  НА СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ

На  7 януари, датата, на която е роден патронът на нашето училище Стоян Михайловски, в актовата зала  учениците  от 5а и 5б класове  се потопиха в магията на книгите и красотата на писаното слово. Всеки от тях прочете любимата си басня от богатото творчество на Стоян Михайловски, а талантливите художници  от 5а клас нарисуваха  илюстрации към текстовете им.
Литературното четене се превърна в доказателство за любовта на всички към книгата като източник на знание и в същото време на забавление.
Стоян Михайловски е и наш вдъхновител, затова именно на 7 януари бяха наградени победителите в първия етап на  конкурса за  читателски дневник. Първи места в отделните възрастови групи спечелиха  Александра Конашева и Борис Иванов от 2а клас,  Никол Найденова и Никол Костадинова от 4а клас,  Йоана Гунчена от 5а клас и Pая Кунчева от 5б клас.

pulserНАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

От  09.12.2019 – 13.12.2019 година  учениците от ОУ „Стоян Михайловски” се включиха в Националната седмица на четенето с много инициативи.

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността на 09.12.2019 година  гости на учениците от Iа клас бяха децата от I и IV група на ОДЗ „Приказка“. Учениците четоха и рецитираха стихотворения за зимата и Коледа. Пяха песни за буквите и българската азбука.  Четенето    продължи  и на 11.11.2019 година, когато деца от IIIа клас посетиха  ОДЗ „Приказка“ и отново ги отведоха в чудния свят на приказките.
На 10.12 и на 13.12.2019 година  ученици от  V, VI и VII клас провериха своите знания по български език, като  се справиха отлично с езиковите задачи „Опознай българския език”. Тестовете, подготвени от Института за български език „Проф.Любомир Андрейчин” при Българската академия на науките   насърчиха  любопитството на учениците  и стремежа им към придобиване на нови знания.
Учениците от IIIа клас се включиха в националното състезание по четене с разбиране и създаване на дигитално съдържание, като в електронната платформа „Книговище” са на 35-то място от 156 класа от цялата страна.

pulserЛЮБОЗНАЙКОВЦИ

На 25.11.2019 година в училище бе проведено състезание „Любознайко“, в което участваха ученици от трети и четвърти клас. Отборите „Победители“, „Умници“ и „Светлавица“ провериха своите знания в областите „Литература“, „Математика“, „Род и Родина“ и „Изкуства“. Състезатели и публика се включиха с желание и ентусиазъм и отговаряха на интересните въпроси. Госпожа Мандажиева, директор на училището, връчи награди на отборите.

pulserДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21.11.2019 г., по повод Деня на християнското семейство, учениците от 1а и  ученици от 1б клас изнесоха литературно-музикална програма. В тържеството активно участваха  родителите на учениците.
Техни гости бяха г-жа Мандажиева – Директор на училището и г-жа Георгиева – Зам-директор учебна  дейност.

pulser

 

pulser

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

    На 26.09.2019г учениците от ОУ „Стоян Михаловски“ се включиха активно в програмата по случай „26.09 – Европейски ден на езиците“. Учителите по английски език от начален и прогимназиален етап (г-жа Неше Бекир-Мехмедова и г-жа Емилия Климентинова) бяха подготвили викторина, игра, пословици и мъдри мисли, характерни за отделните страни членки на Европейския съюз. За най-ентусиазираните и активни ученици имаше награди.

pulser

pulser        

 

 

pulser

 

 

pulser

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО

     Във връзка с участието на училищата в България  в  инициативата „Европейска седмица на програмирането“  на 18.10.2018 г. с  учениците от  3 а,б,в  класове се организираха демонстрации и практически упражнения по направление „Забавни дейности по програмиране“  в  средата Сode.org. Третокласниците се запознаха с блоковете за движения в четирите посоки, както и с  последователните действия при комбинираното  им използване. Чрез прилагане на игрови подходи  те  формираха умения за разчитане на код и откриване на грешки в него. Предложиха идеи за игра на открито, чрез която могат да упражняват своите знания.

pulser

СПИСЪК НА ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ ДОСТАВЧИЦИ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕЦА

ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ ЗА ДЕЙСТВИЯ, КОИТО УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМАТ В СЛУЧАЙ НА ИНЦИДЕНТ, НА НАСИЛИЕ

Последни публикации