Спорт

                                                                                                   СПОРТ

trophy1

Традиция е в ОУ „Стоян Михайловски” ученици от всички възрасти активно да се занимават с хандбал. Всяка година хандбалният отбор – момчета и момичета ни радват със своите успехи.
Отличните ни резултати се дължат на амбициозните треньори, на подкрепата от страна на училищното ръководство и най-вече на труда и таланта на децата.
От 2007 / 2008 год. в училище е открита паралелка с разширено изучаване на хандбал.
Общо до момента завоювани медали на финалите на Ученически игри по хандбал на национално ниво от 2003 до 2018 г. за момчета V – VІІ клас :
3 първи места и шампиони на страната и златни медали
2 втори места и сребърни медали
2 трети места и бронзови медали
за момичета V – VІІ клас от 2009 – 2010 г.:
две трети места и бронзови медали

ПЪРВИ В ОБЛАСТНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХАНДБАЛ V-VII КЛАС

      На 26.03.2019 г. хандбалистите  V – VII клас от ОУ „Стоян Михайловски“ отново показаха по-високо ниво на игра и безпроблемно победиха във всичките си срещи. Момчетата се класират за следващия етап на зоналното първенство.

НОВИ УСПЕХИ!

    На 15.12.2018г. в ОУ „Стоян Михайловски” се проведе първият етап от Общинското първенство по хандбал за момичета 5-7 клас.
Отборът на ОУ „Стоян Михайловски” след победа над отбора на ОУ „Г.С. Раковски” и загуба от ОУ „Захари Стоянов” се класира на второ място.
Състав на отбора:
1.Цветелина Маринова Борисова- 7а клас
2.Анджела  Ангелова Друмева-7б клас
3.Симона Недер Абу Диат -7б клас
4.София Георгиева Панайотова-7б клас
5.Яница Василева Пенева-7б клас
6.Люба-Александра Емилова Емилова-7а клас
7.Елис Нурай Чауш- 5б клас
8.Габриела Динкова Янкова-5б клас
9.Мария Христова Христова-5б клас
Айсун Ибрям Юсуф-6а клас
11.Дияна Илиева Йорданова-5б клас
На 16.12.2018 г. в ОУ „Стоян Михайловски” се проведе Общинското първенство по хандбал за момчета 5-7 клас. Отборът на ОУ „Стоян Михайловски” безпроблемно отстрани отборите на СУ „Найден Геров”, ОУ „Захари Стоянов” и ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, класирайки се на първо място и право на участие в следващия кръг Областно първенство.
Състав на отбора:
1.Симеон Павлов Христов-7б клас
2.Бисер Павлов Христов-7б клас
3.Теодор Валериев Ирманов-7б клас
4.Кристиян Любомиров Любомиров-7б клас
5.Хюсеин Якоб Хюсеин-7б клас
6.Иван Димитров Иванов-7а клас
7.Кристиян Николов Мънчев-7а клас
8.Константин Миленов Михайлов-7а клас
9.Даниел Бисеров Божанов-6а клас
10.Живомир Галинов Георгиев-6а клас
11.Никалас Миленов Михалев-6а клас
12.Кристиан Данаилов Костадинов-6а клас

pulserБРАВО, МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА!

            На 18.04.2018 г. в спортната зала на ОУ,,Стоян Михайловски“ се проведоха Ученическите игри за 2017/2018 год. Трети етап- Зона-I по хандбал за момичета и момчета V-VII клас.
Нашите момичета, показаха зрялост в изиграните два мача, като се класираха на          ПЪРВО МЯСТО, побеждавайки:

 • СУ „П. Славейков“гр. Добрич       17:3
 • СУ „В.Левски“           9:7

Този УСПЕХ момичетата дължат на любовта си към хандбалната игра и положения труд в тренировките по проекта „Твоят час“. С колективната си игра и технико-тактическите действия на капитана на отбора Велина Парушева, Габриела Ивайлова, Глория Димитрова, Ивана Маринова, Даяна Петрова, Виктория Божкова, Симона Георгиева и София Георгиева впечатлиха силно препълнената със зрители зала. С постигнатите резултати момичетата придобиват правото за участие в следващата зона с представителите на Русенска област  на 24.04.2018 год.
С високия дух и желание за победи, всички вярваме,че ще успеят да се класират за Републиканските  финали.
Въпреки всеотдайната игра на Тодор Балкански, на капитана на отбора Емре Рузи, на Иван Димитров, на Лобомир Любенов и на вратаря Веселин Ангелов, отборът на момчетата се класира на ВТОРО МЯСТО, побеждавайки представителите на гр. Добрич с резултат 19:15 и загуба в последните 2 минути на мача с резултат 17:20 от отбора на МГ  гр. Шумен.

pulserОТНОВО ПЪРВИ!

На 09.12.2017г. в Първа езикова гимназия, гр. Варна се проведe първия етап от Общинското първенство по хандбал за момчета V – VII клас на град Варна за 2017-2018 година.
           Отборът на ОУ ”Стоян Михайловски” Варна се представи в състав:

 • Виктор Радославов Димитров    7 б клас
 • Тодор Орлинов Балкански         7 а клас
 • Емре Рузи Исмаил                      7 а клас
 • Кристиян Маринов Киряков       7 б клас
 • Кристиян Стефанов Любчев     7 б клас
 • Рушит Рамани                             7 б клас
 • Синан Себайдинов Хасанов      7 б клас
 • Христо Христов Белев                7 а клас
 • Любомир Любенов Трифонов    7 а клас
 • Александър Тихомиров Тодоров 6 а клас
 • Габриел Георгиев Димитров      7 б клас

След победи на нашите момчета над отбора на СУ ,,Н. Геров” с 19:1, над  отбора на ОУ ”Захари Стоянов” с 19:5 и убедителна победа с 19:13 над ОУ ”Св.П.Евтимий”, хандбалистите на ОУ „Стоян Михайловски” се класираха на Първо място и продължават участието си в следващия кръг на предстоящото Областно първенство.
На 10.12.2017г. ОУ,,Стоян Михайловски” гр. Варна бе домакин на Общинското първенство по хандбал за момичета V – VII клас.
Отборът на ОУ ”Стоян Михайловски” Варна се представи в състав:

 1. Велина Пламенова Парушева        7 б клас
 2. Габриела Ивайлова Великова       7 а клас
 3. Глория Калинова Димитрова         7 а клас
 4. Симона Ивайлова Георгиева         7 б клас
 5. Ивана Маринова Маринова            7 б клас
 6. Даяна Петрова Николова               7 б клас
 7. Калия Константинова Лефтерова 7 б клас
 8. Радина Василева Пенева              7 б клас
 9. Яница Василева Пенева               6 б клас
 10. Виктория Божанова Божкова       7 а клас
 11. София Георгиева Панайотова     6 б клас
 12. Цветелина Мариова Борисова    6 б клас
 13. Анджела Ангелова Друмева        6 б клас

След победи на нашите момичета над отборите на ОУ ,,Цар Симеон І” с 16:2,  ОУ ”Захари Стоянов” с 13:6 и служебна победа с 10:0 над ОУ ”П.Р.Славейков”, хандбалистките на ОУ „Стоян Михайловски” се класираха на Първо място и продължават участието си на предстоящото Областно първенство. Представител на организаторите на състезанията – община Варна награди  състезателите с  купа, медали и хандбални топки.
Скъпи момичета и момчета, със своята спортна непримиримост и воля за победа, за поредна година допринесохте за утвърждаване на ОУ ”Стоян Михайловски” Варна, като водеща сила в този красив и динамичен спорт. Вашата великолепна игра  е повод за гордост на всички нас и поредно доказателство за  добрите традиции на спорта хандбал в училището ни.
Педагогическият екип и Общественият съвет към училището поздравяват вас и вашия учител и треньор Богомил Стоянов за постигнатия успех и Ви пожелават здраве, енергия и висок спортен дух по пътя към нови, още по-високи спортни постижения в предстоящите състезания.       

 11.12.2017 год.                                    ПАВЛИНА МАНДАЖИЕВА

                                                     Директор на ОУ”Стоян Михайловски” Варна

pulserХАНДБАЛИСТИТЕ НА ОУ ‘’СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ‘’ – ОТНОВО МЕДАЛИСТИ

Спазвайки дългогодишната традиция отборите по хандбал момчета и момичета V-VII клас на  ОУ “Стоян Михайловски“ гр. Варна се представиха достойно на финалите на Ученически игри 2016/2017г. След оспорвана надпревара в гр. Добрич нашите момчета, водени от учителя си  Елена Калинкова се наредиха в челната тройка и заеха третото място като  спечелиха бронзовите медали. С добра игра се отличиха вратарят и капитан на отбора Емилиян Стефанов и централният нападател Александър Николов, като заслужено спечелиха и индивидуални награди за своята игра. Емилиян Стефанов грабна приза за най-добър вратар , а Александър Николов за най-добър защитник. За победата на отбора с отлични прояви допринесоха   Денис Андонов и Иван Димитров. След тежък жребий и отсъствието на треньорката им Елена Калинкова гр. Русе момичетата ни от отбора по хандбал се класираха на престижното пето място. За доброто представяне на отбора допринесоха с играта си:  капитанката на отбора Нели Атанасова и  свръзката Поля Димитрова.
Победите на хандбалните отбори са резултат на отличната подготовка, висок спортен дух и неуморния труд на учителя по ФВС Елена Калинкова. Училищната общност се гордее с постиженията на младите хандбалисти.
Състав на отборите:
Момичета: Габриела Великова, Глория Димитрова, Даяна Николова, Ивана Маринова, Радина Пенева, Велина Парушева, Нели Атанасова, Жаклин Златинова, Калина Иванова, Кристияна Вичева, Поля Димитрова и Виктория Христова.
Момчета: Александър Николов, Мирослав Цонев, Денис Андонов, Венцислав Костов, Любомир Костов, Кристиян Костов, Серкан Мехмед, Александър Янакиев, Емилиян Стефанов, Иван Иванов, Иван Димитров и Теодор Стаматов.
Треньор на отборите : Елена Калинкова- учител по ФВ и спорт в ОУ „Стоян Михайловски“

pulserПОБЕДА

   Отборите по хандбал момчета и момичета V-VII клас на ОУ „Стоян Михайловски“ завършиха с победа в зоналните състезания, и заслужено се класираха на финали на Ученически игри по хандбал 2016/2017 г.

 

pulser

pulserОТНОВО ПЪРВЕНЦИ!

   Отборът по хандбал за момчета  от V-VII клас спази традицията, и зае отново първо място в Общинския кръг на Ученическите игри по хандбал за 2016-2017 г..  Момчетата ни победиха с голяма голова разлика отборите на ОУ” Захари Стоянов“, ОУ”Г. С. Раковски” и ОУ” П. Евтимий” от гр. Варна. И двата ни отбора се класират за Областния кръг на игрите, където им желаем да постигнат същия успех!

pulser

ОУ ’’СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“ ОТНОВО ПЪРВИ!

  Отборът по хандбал, момичета V-VII клас, се класира на първо място на Общинския кръг на Ученически игри за 2016-2017 г.. Нашите момичета победиха безапелационно отборите на ОУ„Цар Симеон I” с резултат 13:1 и ОУ „З. Стоянов” с резултат 23:3. С отличната си игра се отличиха Нели Атанасова – капитан на отбора, Габриела Великова, Кристияна Вичева и вратарката Велина Парушева.  Ръководител и треньор на отбора е г-жа Ел. Калинкова.

pulser

ОУ  „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“ ОТНОВО ПЪРВИ!

       Двата училищни отбора по хандбал на ОУ „Стоян Михайловски“ – момичета и момчета от V-VII клас, участваха в Общинското и Областно първенство 2016 г. като изиграха общо 12 срещи без нито една загуба и заслужено заеха първите места. Хандбалистите ни  се класираха за следващия етап на Ученическите игри. По време на турнирите си пролича добрата подготовка на  нашите отбори , които показаха тактическо и игрово превъзходство над останалите участници и  постигнаха своите победи безапелационно с над 10-15  гола разлика във всеки мач. В хода на състезанията победихме отборите на на ОУ „Патриарх Евтимий“, СОУ „Неофит Бозвели“, ОУ „Г.С. Раковски“, ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Цар Симеон“, отборите на с. Ветрино и на с. Медовец.

pulserОТНОВО ПЪРВЕНЦИ

   Отборите по хандбал за момчета и момичета от V-VII клас спазиха традицията и заеха отново първите места в Общинския кръг на Ученическите игри по хандбал за 2015-2016 г.  В усилена надпревара момичетата победиха отборите на ОУ ”Г.С.Раковски” и ОУ ”П.Р.Славейков” от гр. Варна и заеха заслуженото челно място.  Момчетата ни отбелязаха  безапелационна победа над отборите на ОУ ”Цар Симеон I“, ОУ ”П.Р.Славейков” и ОУ ”Св.П.Евтимий” от гр. Варна. И двата ни отбора се класират за Областния кръг на игрите.  Пожелаваме им да постигнат същия успех!

pulserЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ И СПОРТА

     От 23.09.2015 г., в продължение на три дни, учениците от ОУ „Ст. Минайловски”, град Варна, отразиха „Седмицата на движението” със сутринна гимнастика, по линия на Европейската инициатива. Координатор на събитието е Варненският Младежки фестивал. Целта му е да се организират дългосрочно и постоянно събития, работилници и обучения, които да позволяват на млади хора и младежки организации да се развиват целогодишно в различни области. Седмицата под надслов „Ние се движим” даде възможност на възпитаниците на ОУ „Ст. Михайловски”, град Варна, да бъдат в добра физическа форма,   да се движат активно, заедно с всички участници, желаещи да бъдат здрави.
На 25.09.2015 г., по случай Деня на спорта в Европа, учениците проведоха специален урок по зумба в модерния физкултурен салон на училището. Привлече ги интересния танц, движенията, които можеха да извършват заедно и с лекота. Обединени около идеята да танцуват и да ознаменуват деня едновременно с много почитатели на движението, танците и спорта в Европа, учениците завършиха успешно седмицата.

pulserХАНДБАЛНИТЕ ТАЛАНТИ НА ОУ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“  ОТНОВО НА

ВЪРХА

Отборът по хандбал момчета V-VII клас на ОУ „Стоян Михайловски“ се класира за финал на Ученическите игри по хандбал 2014-2015 година. Хандбалистите изиграха мачове с първенците на област Добрич и на област Разград и Търговище. Момчетата показаха много добра и сплотена защита, отлични взаимодействия в нападения и постигнаха заслужена победа в двете срещи. С най-много попадения се отличиха Диан Дочев, Иво Иванов, Емилиян Стефанов, Александър Николов и Иван Димитров. За победите помогнаха още: Николай Петров, Радостин Михайлов, Денис Андонов, Кристиян Костов, Серкан Мехмед и Калоян Христов. Пивотът Пламен Гълъбов реализира попадения и в двата мача. Пожелаваме успех на отбора на финалите на Ученическите игри по хандбал.

pulser  УЧИЛИЩЕ НА ПОБЕДИТЕЛИ

На 18.03.2015г. ОУ„Стоян Михайловски” беше домакин на Областното първенство по хандбал за момчета и момичета на възраст V – VII клас от Ученически игри 2014/2015г. Отборът на момчетата завърши с убедителна победа и зае първо място. След оспорван финал и изпълнения на дузпи, след правилото на „златен гол” отборът на  момичета  от нашето училище заеха почетното второ място.     

pulserПЪРВО МЯСТО  НА ОБЩИНСКИ КРЪГ ОТ УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ ПО ХАНДБАЛ

На 13.12.2014 г. отборът по хандбал момчета  V-VII клас на ОУ „Стоян Михайловски“ се класира на първо място на Общинския кръг от Ученическите игри по хандбал 2014-2015 г., след като победи отборите на ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Цар Симеон I“ и ОУ „Св. П. Евтимий“. На 14.12.2014 г. се проведе и състезанието за момичета по хандбал V-VII клас – Общински кръг от Ученическите игри за 2014-2015 г. Отборът по хандбал момичета на ОУ „Стоян Михайловски “ се класира на първо място.

pulserУЧИЛИЩЕ НА ПОБЕДИТЕЛИ

На 18.03.2014 г. в гр. Варна се проведе Областния етап на ученическите игри по хандбал. Отборите на ОУ „Стоян Михайловски“ гр. Варна момчета и момичета изиграха общо шест срещи и безапелационно победиха своите противници и се класираха на І-те места.

pulserПОБЕДИТЕЛИ ОТ ФИНАЛА НА КУПА „БЪЛГАРИЯ“

      На 15 и 16.03.2014 г. в гр. Горна Оряховица се проведе финала на купа „България“ за юноши. За най-добър „ляв гард“ на състезанието бе обявен ученикът от ОУ „Стоян Михайловски“  Звезделин Емилианов Златинов от VІІ клас. Учениците Евгени Георгиев, Александър Любомиров, Николай Касапски, Мариан Иванов, Звезделин  Златинов и Иван Тодоров са вицешампиони от турнира за купа „България“.pulserОТНОВО НА ВЪРХА

От седми до девети юни 2013год. в град Шумен се проведоха финалните състезания от Ученическите игри по хандбал за момчета от V до VII клас. Представителният отбор на ОУ „Стоян Михайловски” гр. Варна се представи много успешно и след постигнати три победи; над гр.Пловдив, гр.Шумен и плевенското село Буковлък и само една загуба от гр.Бургас, се класира на  второ място в крайното подреждане. Отборът завоюва сребърни медали, купа, грамота и една индивидуална награда – за голмайстор на турнира беше избран Димитър Красимиров Стоянов от VIIб клас, който успя да отбележи цели 39 точни попадения, с което остана недостижим в класацията. Участниците във финала не пестиха сили и се раздадоха на терена с душа и сърце, което вече е традиция в нашето училище. Благодарение на ръководителя на отбора г-жа Снежана Желева, на нейната безкрайна отдаденост, на вещите и напътствия и подкрепа, отборът ни и тази година е на върха на спортната слава. Нека традицията да бъде продължавана !

pulser                                                              ПОБЕДИТЕЛИ

На 10.03.2013 г. двата училищни отбора – на момчетата и момичетата от V – VІІІ клас  станаха областни  първенци и спечелиха І-во място и купата.

pulserОт 10 до 13.V.2012 г. в гр. Бургас се проведоха финалите на Ученическите игри по хандбал за момчета от V до VІІ клас. В турнира участваха шест училищни отбора от цялата страна. Нашето училище се представи отлично, завършвайки турнира с три победи и една загуба и завоюва сребърните медали и ІІ място в страната. Бяха отличени: Ерсин Мехмед от VІ б клас – най-добър вратар; Здравко Славов VІІ а клас – най-добър ляв гард и Ивелин Йорданов VІ б клас – най-добро ляво крило.

                                          pulserНа 27.ХІ.2011 г. Стартира турнир по баскетбол от Общинският кръг на ученическите игри за 2011 – 2012 г. За първи път представители от ОУ „Стоян Михайловски” бяха момичетата  V – VІІ клас с треньор Стамена Иванова. Участие взеха 15 училища от гр. Варна. Отборът извоюва позиция в челната шестица.pulser    За поредна година възпитаниците на ОУ „Стоян Михайловски” достойно защитиха лидерството си в хандбалa. Представителен отбор момчета V – VІІ клас с треньор Снежана Желева и отбор момичета V – VІІ клас с треньор Стамена Иванова извоюваха първи места на Общински и Областен кръг от ученическите игри.pulser        На 13.04.2011 г. в гр. Шумен се проведоха Ученически игри по хандбал за момчета и момичета V-VІІ клас ІІІ етап – Зонално първенство. Спазвайки традицията, нашите два отбора се класираха за следващия етап, като момчетата заеха І място и станаха Зонални първенци, а момичетата са на ІІ място.pulser   На 12 и 13 март 2011 г . се проведоха Областните Ученически игри по хандбал за момчета и момичета от V до VII клас. Нашите два отбора завършиха първенството без загуба и станаха за пореден път Областни първенци. Това им дава право да продължат в III етап – зонални Ученически игри през м. април.pulser    На 13 и 14.11.2010 г. се проведоха Общинските състезания по хандбал – І етап от Ученическите игри за ученици от V до VІІ клас.          ОУ “Стоян Михайловски” участва с два отбора –момчета и момичета. След отлично представяне и победи

над всички училища, с ограмна голова разлика, те се класираха на първо място и завоюваха титлата Общински първенци по хандбал.              

         Резултати:

1. Победа над отбора на НГХНИ “Константин Преславски” – 17:0 (момичета)

2. Победа над І ОУ – 12:1 (момичета)

3. Победа над ОУ “Хр. Смирненски” – 18:0 (момчета).

4. Победа над ОУ “Цар Симеон І” – 22:1 (момчета)

5. Победа над ОУ “Св. Патриарх Евтимий” – 20:0 (момчета). 

    Учител водач на отборите – майстор на спорта по хандбал Снежана Желева.  

pulser                                                     2010 г.

     Отбор момчета V – VІІ клас  – І място и златни медали във финалите на Ученически игри по хандбал гр. Левски.
    Отбор момичета V – VІІ клас  – ІІІ място и бронзови медали финалите на Ученически игри по хандбал в гр. Павликени.pulser                                                            2009 г.
Училищните отбори на момичета и момчетата от V до VІІ клас  участват съответно в гр. Павликени и в гр. Левски на финалите на Ученически игри по хандбал на национално ниво и се класира на І място златни медали и шампиони на страната за момчетата и бронзови медали и ІІІ място за момичетата.
pulser27.04.2009 г.

 гр. Добрич – Зонално първенство по хандбал от Ученическите игри. Двата отбора по хандбал на ОУ „Стоян Михайловски” – момчета и момичета от V до VІІ клас се класират на първите места и придобиват право да участват на финалите.pulser 30.03.2009 г.

 На втория етап на Ученически игри по хандбал ОУ „Стоян Михайловски” спечелва две първи места за момчета и момичета от V до VІІ клас. С това хандбалните отбори завоюват титлите Областни първенци по хандбал за 2009 г и придобиват правото за участие на ІІІ етап – зонално първенство.pulser7 и 8.02.2009 г.

 Общинско първенство по хандбал – Ученически игри първи етап, отборът на момчетата и момичетата V – VІ клас при ОУ „Стоян Михайловски” се класират на първо място и стават Общински първенци.pulser2008 г.

 Отборът на момчета V – VІІ клас заема първите места на Общински ученически игри, Oбластни ученически игри, Зонални ученически игри.
 На 17.05.2008 г. на финалите на Ученически игри по хандбал. на национално ниво спечелва бронзови медали.pulser2007 г.Шампиони на България ! 

   На финалите на Ученически игри по хандбал. на национално ниво  в град Павликени отборът момчета V – VІІ клас побеждава във всички шест срещи, в които участва и заслужено получава І място и Златни медали.pulser 2006 г.

   На финали на Ученически игри по хандбал. на национално ниво, заема второ място сребърни медали. Отбор момчета V –VІІ клас.pulser2004 г.

  Отбор момчета V –VІІ клас спечели бронзовите медали на финалите на Ученически игри по хандбал на национално ниво, проведени от 20 до 23 май 2004 г. в с. Българене,  Ловешка област.pulser 2003 г.

  Отбор момчета V –VІІ клас завоюва първия си бронзов медал от финали на Ученически игри по хандбал на национално ниво.

Последни публикации