Творчество

                                                                                          ТВОРЧЕСТВО                        elephantbkshelf

НАШИЯТ СЛАДКОГЛАСЕН ПЕВЕЦ

  На 17.05.2019 г. Мартин Петров Стоянов, ученик от IVа клас в ОУ „Стоян Михайловски“, участва в Европейски Младежки Поп-Рок конкурс. Класира се на ВТОРО място и получи награда плакет и грамота. Удостоен е със специална награда за най-малък участник и покана за участие във Фестивал в Грузия.

pulser

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

    На 22.10.2018г. в училищната библиотека на гости на първокласниците бяха приказни герои. Най-малките ученици инсценираха приказката „Златното момиче“.
Вторник – 23.10.2018г.,третокласниците играха и учиха думите заедно, чрез дидактични игри,  съставяха думи и кръстословици, изречения, редиха пъзел.
С учениците от шестите класове на 25.10.2018г.  се проведе състезание „Прочети, разкажи и представи“ –  за най-добър четец, разказвач и актьорско майсторство. Публиката беше впечатлена от драматизациите и увлекателните разкази, а уважаемото жури награди с грамоти всички участници.
В последната инициатива във връзка с Националната седмица на четенето – „Език свещен на моите деди“ на 26.10.2018г., ученици от 4 -7 клас представиха лично литературно творчество.
Валерия Маринова прочете откъс от  своята  авторска книжка „Приказка за елени“ и стихотворения на различна тематика.  Ученици от начален и прогимназиален етап  експонираха  изложба от илюстрации по произведения на български автори.

pulser

НАГРАДИ  ОТ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

На 21. 05. 2018 година в читалище „Петко Рачев Славейков 1928“ се състоя награждаването на участниците в XV конкурс за детска рисунка „Децата на Владиславово рисуват“. Дефне Зекри от I а клас зае второ място във възрастова група ученици от I клас, а специалната награда на директора на I Основно училище „Св. Княз Борис I“ бе присъдена на Йоана Недялкова, ученичка от I а клас.

pulser

В зала “Пле­нарна” на Община Варна се състоя тър­жес­т­вено  връч­ване на наг­ра­дите в националния кон­курс “Дет­ско море”, орга­ни­зи­ран от Моряшки про­фе­си­о­на­лен съюз.  Кон­кур­сът е пос­ве­тен на Меж­ду­на­род­ния ден на детето – 1 юни и Деня на моряка – 25 юни  и  се орга­ни­зира  за 18-ти поре­ден път. На вни­ма­ни­ето на  журито бяха пред­с­та­вени над 800 рисунки и над 50 лите­ра­турни творби. Освен наг­ра­дите на праз­ника, отли­че­ните деца  полу­чиха и книжка “Дет­ско море”. Светослава Николова от ІІІ а клас зае трето място за литературна творба.

pulserДЕН НА ТАЛАНТА – ЛИТЕРАТУРНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

На 23.02.2017 г. в ОУ “Ст.Михайловски“ се проведе Ден на таланта – литературно и танцово изкуство, в който ученици от училището представиха  пред  съученици, учители и родители себе си и   своите творби в предпочитания от тях литературен  жанр и завладяха публиката  с фолклорни, испански и модерни танци.  Участниците бяха класирани   от жури в състав:  г-жа Мандажиева – председател, г-жа Асенова – учител БЕЛ и представител на родителската общност –г-жа Кръстева.

pulser

ДЕН НА ТАЛАНТА –ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

На 28.11.2016 г. в ОУ „Ст.Михайловски“ се проведе Ден на таланта –изобразително изкуство, в който ученици от начален и прогимназиален етап представиха пред публиката себе си и   своите творби в предпочитания от тях жанр. Участниците бяха класирани   от жури в състав от педагогическите специалисти –Т. Андреева, Г.Тодорова и представител на родителската общност –Гергана Тодорова. На победителите в различните възрастови групи ще бъдат връчени  награди на предстоящия коледен празник на училището.

pulser

ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

    На 28.10 2016 година с итересна презентация беше отбелязан денят на Народните будители. Ученичката Виктория Божанова от VI a клас представи видните исторически личности, допринесли за нашето просвещение.

pulser

ДЕН НА ТАЛАНТА

      На 26.10.2016 г. в ОУ “Ст.Михайловски“ се проведе Ден на таланта – певческо изкуство, в който се включиха ученици от начален и прогимназиален етап. Публиката аплодира изпълненията на участниците, които се представиха с песни от различни жанрове – български фолклор, популярни и детски песни на различни езици. Класирането бе обявено от жури в състав от педагогическите специалисти – Пл. Цолова, Д. Пейчева и представител на родителската общност – Ива Руменова. На победителите в двата раздела – индивидуално и групово участие бяха връчени награди от г-жа Д. Георгиева – ЗДУД.

pulser

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

На 26.09.2016г.  Франкофонски център – Варна, Европейски информационен център “Европа директно“ – Варна, Община Варна и  РУО Варна организираха честване на 26.09 – Европейски ден на езиците. На сцена „Раковина“  бе изнесена художествено-творческа програма с участие на ученици от всички училища в град Варна. Публиката  бе впечатлена и аплодира изпълнението на Мартин Стоянов от ОУ “Ст.Михайловски“, който се представи  с   песен на  италиански език.

picture1pulser   НАШИТЕ МАЛКИ ТВОРЦИ

На 17.05.2016г. в зала “Пле­нарна” на Община Варна се състоя тър­жес­т­вото по връч­ване на наг­ра­дите за рисунки и лите­ра­турни творби в кон­курса “Дет­ско море”, орга­ни­зи­ран от Моряшки про­фе­си­о­на­лен съюз.  Кон­кур­сът е пос­ве­тен на Меж­ду­на­род­ния ден на детето – 1 юни и Деня на моряка – 25 юни. Участие взеха над 1200 рисунки и над 50 лите­ра­турни творби. Наг­ра­дените деца полу­чиха  и книжка “Дет­ско море” с най-добрите рисунки и лите­ра­турни творби. От ОУ “ Стоян Михайловски“ за литературна творба бяха отличени:
Пресиян Калоянов от ІІ а клас с Първа награда
Серкан Мустафов от ІІ а клас с Трета награда.

 

Последни публикации