БДП

Да запазим децата на пътя!

В изпълнение плана на Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата се проведе конкурс за електронна рисунка под надслов „ Да запазим  децата на пътя!“

Под ръководството на учителите по БДП и информационни технологии общо 96 ученици от III, IV, V, VI  и  VII клас се включиха в конкурса.

Училищната комисия отличи с грамота и предметна награда следните ученици:

Християна Константинова Константинова – 3 а

Жанет  Славова Димова – 3 б

Стефан  Любомиров Димитров – 4 а

Кристиян Цанков Сотиров – 4 а

Николай Вълев Тодоров – 4а

Йоана Ивайлова Недялкова –  5 а

Дефне Орхан Зекри – 5а

Маноела  Венциславова Матеева – 5 б

Биляна Петрова Петкова – 6 а

Росен Георгиев  Митев – 6 б

Наградите са връчени в колективите  на 1 юни- Международен ден на детето.

 

ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ 2021 ГОДИНА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Национално състезание  по безопасност на движението по пътищата

На 26 април 2022 година се проведе училищен кръг от Националното състезание  по безопасност на движението по пътищата за учебната 2021/2022 година. Отборите са съставени от 2 момичета и 2 момчета, като се изисква минимум по един ученик от V, VI и  VII клас. Състезанието се проведе в две части. В актовата зала на училището се проведе писмен тест, в който отборите отговориха на 25 въпроса. Въпросите са съобразени с учебното съдържание от обучението по БДП. Участието в писмения тест е отборно и то бе оценено то жури в състав: Веселка Станева-председател, Галина Христова, Стела Георгиева. Докато журито проверяваше резултатите на отборите,  председателят  на училищната комисия по БДП Теменужка Моканова зададе въпроси към учениците от публиката. Най-активни бяха учениците от 4 а клас. Първата част от състезанието завърши с близки резултати: 21 точки, 22 точки, 22 точки, 19 точки / от 25 точки/. Практическата част от състезанието се проведе в съответствие с регламента на състезанието. Всеки отбор се представя с по едно момче и едно момиче. Състезателното трасе включва разнообразни елементи. За изпълнението на елементите от всеки състезател и времето на преминаване следяха съдиите Владимир Няголов и Ангел Киряков. Уменията на велосипедистите бяха решаващи при определяне на победителите. Класирането отново е белязано с много близки резултати: отбор на първо място-65 точки; отбор на второ място-64 точки; отбор на трето място- 61 точки. Участниците в отборите получиха Грамота и предметна награда, връчени от Лидия Мазнева- зам.-директор на Основно училище „Стоян Михайловски“.

Да пожелаем успех на отбора победител, който ще ни представи в следващия кръг от Националното състезание по безопасност на движението по пътищата през месец май 2022 година!

Класиране на отборите в училищния кръг от Националното състезание по безопасност на движението по пътищата:

I място

 1. Стиван Станислав Йовчев-7 а – и управление на велосипед
 2. Антония Димитрова Хинчева – 6 б – и управление на велосипед
 3. Йоана Ивайлова Недялкова – 5 а
 4. Емил Йорданов Пенчев – 5 б

II място

 

 1. Стефан Георгиев Георгиев-7 а- и управление на велосипед
 2. Даниела Йорданова Колева – 5 а- и управление на велосипед
 3. Преслав Каменов Димитров – 6 б
 4. Виктория Веселинова Стоянова -6 а

III място

 1. Юлиян Красимиров Костов – 7 б
 2. Синтия Радославова Георгиева – 5 б
 3. Кристиян Николаев Иванов – 5 б – и управление на велосипед
 4. Гергана Георгиева Георгиева – 6 б – и управление на велосипед

Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

Ежегодно през ноември Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата организира прояви за  отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Всяка година 1,3 милиона души по света загиват при пътни произшествия и от 20 до 50 милиона са ранени.

В резултат на пътнотранспортни произшествия всеки ден загиват над 3500 души, т.е. на всеки 25 секунди един човек губи живота си при пътнотранспортно произшествие.

Според статистиката много от жертвите и ранените при пътнотранспортни произшествия са деца и младежи. В световен мащаб около 400 000 млади хора на възраст под 25 години загиват всяка година при пътнотранспортни произшествия или около 1100 млади хора на ден.

Организацията на обединените нации (ООН) прие резолюция, за да привлече вниманието към трагичните последици от пътнотранспортните произшествия, да отдаде почит на жертвите и да покаже солидарност с техните семейства, както и да повиши осведомеността за фаталните последици от безотговорното поведение на пътя. Съгласно резолюцията, всяка трета седмица на ноември  се отбелязва Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия има за цел да напомни на всички загинали при ПТП, да им отдаде почест, но и да достигне до съзнанието на всички участници в движението, за да помислят за собствената си отговорност, както и за последствията от пътнотранспортните произшествия.

Последните трагични събития на АМ „Струма“ и загиналите при пътнотранспортното произшествие възрастни  и деца още веднъж  тревожно изискват от нас да усвояваме знания и умения за действие при ПТП.

В групи за целодневна организация на учебния ден при начален  етап се проведоха беседи от училищната медицинска сестра Веселина Жекова. Учениците от трети и четвърти клас се включиха в практически демонстрации за действие след ПТП, за оказване на първа помощ на пострадал при ПТП.

Продължава и вторият етап от конкурса за рисунка „Да запазим децата на пътя“

pulser

Национален конкурс за комикс на тема: „Животът е с предимство“

В изпълнение на Секторната стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021 – 2030 на МОН и Плана за действие за 2021 г. се провежда инициативата Национален конкурс за комикс на тема: „Животът е с предимство“.

Училищната комисия по безопасност на движението по пътищата изразява увереност, че чрез  формите, различни от обучението в часа на класа, учениците ще придобият допълнителни знания и умения по темата, ще покажат креативност и творческо вдъхновение.

В приложения регламент са указани условията за участие в конкурса и сроковете за изпращане на творбите.

На всички желаем успех!

pulser

„Без грешка на пътя“

В рамките на Европейската инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя“ Асоциацията на българските застрахователи се включва с игра-тест „Без грешка на пътя“. Играта е насочена към подобряване знанията и уменията по пътна безопасност. Образователният тест „Без грешка на пътя“ е достъпен чрез интернет страницата на АБЗ www.abz.bg. В текста, чрез картинки, са представени 10 обичайни ситуации на пътя, а целта е участниците да открият дали има «грешка на пътя» и да посочат каква е тя. Към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част и се представя вярната картинка. Текстът е подходящ за групови занимания / уроци с деца на тема : «Пътна безопасност и основни правила за движение по пътищата». До 22.10.2021 г.  АБЗ провежда игра с награди, базирана на теста. Предвидени са индивидуални награди и награди за категория «Групови участници» за училища.

Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата  подкрепя инициативата и очаква както индивидуална активност от дома, така и групово участие в играта-тест «Без грешка на пътя».

pulser

Във връзка с 21 септември – „Ден без загинали на пътя“ и в изпълнение на годишната програма на училищната комисия за безопасност на движението на пътя, на 29 септември 2021 година се проведе класиране и награждаване на участниците в конкурс за рисунка   „Моята  велосипедна  каска“. Ученици, от всички възрасти, взеха участие, а ето и отличените:

 1. ИВАЙЛО ДИМИТРОВ- 1 Б
 2. ПРЕСИЯН АНГЕЛОВ- 1 Б
 3. ТЕЯ ВЪЛЕВА – 1 Б
 4. МИРОСЛАВ МЕЛЬОВ -2 Б
 5. ДИЯНА ТОДОРОВА- 2 Б
 6. СУЗАН СЕЙФУЛА- 2 Б
 7. БОРИС ГЕОРГИЕВ- 2 Б
 8. РАДОСЛАВ КРЪСТЕВ – 3 А
 9. ГАБРИЕЛА ЖЕЛЯЗКОВА- 3 А
 10. СТЕЛИЯН АНДРЕЕВ – 3 А
 11. ЖАНЕТ ДИМОВА – 3 Б
 12. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ -3 В
 13. ЖИВКО ЖЕКОВ -4 А
 14. БОРИС ИВАНОВ- 4 А
 15. ДАНИЕЛА ИВАНОВА- 4 А
 16. ГЕОРГИ ТОДОРОВ-5 Б
 17. МЕРЕЛ ИСМАИЛ – 7 Б

За най-активно участие в конкурса  ГРАМОТИ получавиха 1 в и 4 а клас.

pulser

          Европейска  седмица  на  мобилността

       Европейската мрежа на службите ROADPOL организира кампания по проект, целящ да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Инициативата е подкрепена от Министерството на образованието и науката. Второто издание на „Дни на безопасността“ на ROADPOL се провежда в периода 16.09. 22.09.2021 г., когато по традиция се провежда и Европейската седмица на мобилността. 

        Посланието на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. В ОУ „Стоян Михайловски“ ще се проведат следните инициативи:

 1. Информационна кампания във всички паралелки – в часа на класа, в групите за ЦОУД.
 2. Конкурс за рисунка  на тема „Моята велосипедна каска“ – за всички възрастови групи.
 • срок за представяне на рисунките – 25.09.21 г. 
 • класирането на творбите ще бъде извършено по възрастови групи

Училищна комисия за безопасност на движението по пътищата

pulser

На 29 юни 2021 година се проведе регионално състезание за ученици за действие при наводнение, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението „.

В отбора на ОУ „Стоян Михайловски“ участваха ученици от IV а и  V б  клас. В отборните и индивидуални състезания учениците показаха знания и умения за подготовка при опасност от наводнение и действия при наводнение: окомплектоване „Чанта за оцеляване“, правилно и бързо поставяне на спасителна жилетка, изграждане на защитна дига, оказване на първа помощ при наводнение. Състезателите се надпреварваха по бързина, ловкост, съобразителност, но и във викторина за действие при наводнение.

Изказваме благодарност на всички участници в отбора за дисциплината и борбения дух!

 

pulser

В изпълнение на годишната програма на училищната комисия за безопасност на движението на пътя  на 31 май 2021 година се проведе заключителното общоучилищно мероприятие, което обхвана начален и прогимназиален етап:

В паралелките на вторите класове активист на училищната комисия запозна учениците с основните правила за безопасно движение на пътя през лятната ваканция. Зам.-директорът на училището Даниела Георгиева  връчи предметни награди на 18 ученици за отлично представяне в конкурса за рисунка под надслов „Да запазим децата на пътя“.

В паралелките на трети и четвърти клас, както и в групите за ЦОУД в прогимназиален етап се проведоха срещи с представители на „Пътна полиция“ : инспектор Христо Огнянов и младши инспектор Катя Любенова . В беседите се обсъдиха конкретни казуси за безопасно движение на пътя и поведение в пътно транспортно средство. 

На 15 ноември 2020 година светът за петнадесети път отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата при ОУ „Стоян Михайловски“  не случайно през ноември  провежда първия етап от конкурса за рисунка „Да запазим децата на пъта“.

При спазване на въведените мерки срещу разпространението на COVID-19  се състоя кратка церемония за награждаване на победителите в конкурса при трети клас. Отличени са Полина Йорданова, Борис Иванов, Георги Миленов от III а клас и Никол Филипова от III б клас. Наградите връчи г-жа Даниела Георгиева – зам. директор на училището. Специална награда за активно ежегодно участие в конкурса получи Борис Иванов.

Предстои представянето на най-добрите рисунки  и награждаването на победителите от останалите класове.

Безопасността на движението по пътищата е отговорност на цялото общество.

pulser

Дни на безопасността на пътя 16-22 септември 2020 година

И тази година България се включва в инициативата EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя, която се провежда за пета година, организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция.
През 2020 г.  се провежда кампанията „Дни на безопасността на пътя“ в периода 16-22 септември 2020 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността.
Главен координатор е Министерството на вътрешните работи – Главна дирекция „Национална полиция“. Дирекцията призовава всички участници в движението – шофьори и пешеходци да бъдат внимателни както през тази седмица, така и през цялото време, защото отговорността за намаляване на жертвите по пътищата на България е споделена.
На 16 септември по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътната полиция (TISPOL) и с подкрепата на Европейската комисия се проведе Европейският ден без загинали на пътя .  16 септември 2020 г. е обявен за Ден без загинали на пътя под мотото: „Stay alive and save lives“, като за България то е транспонирано като „Остани жив! Пази живота!“. Кампанията цели да намали до НУЛА поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеша или карат велосипед. Затова на Европейския ден без загинали на пътя не забравяйте коланите и намалете скоростта, така че всички да пристигнат живи. Не забравяйте, че пешеходците и велосипедистите имат свои зони за движение и също следва да спазват пътните знаци.
Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата при ОУ „Стоян Михайловски“ се включва в кампанията „Дни на безопасността на пътя“ и за поредна година приканва всички ученици да се включат в конкурса за рисунка „Да запазим децата на пътя“. В рисунките на първо място се очаква да проличи познаване правилата за движение.
Желаещите да участват в конкурса да предадат рисунките си на учителите си по БДП в срок до 30 октомври 2020 година. Класирането ще се извърши по възрастови групи. Резултатите ще бъдат обявени и на сайта на училището- рубрика „БДП“
Да бъдем отговорни участници в движението по пътищата! Да пазим живота!

pulserОБУЧЕНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА  В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА

В края на учебната 2019/2020 година  анализираме работата и резултатите по всички учебни предмети. В условията на дистанционно обучение нито едно направление не е подценено.

Обучението по безопасност на движението  по пътищата завърши с попълването на  атестационните карти  от всички ученици.  И ако тази година нямахме възможност да проведем общоучилищна инициатива за приложно колоездене и практически занятия за преминаване на  кръстовище , то учителите  по безопасност на движението по пътищата проявиха креативност и  мотивираха учениците си за участие в нови  проекти.
Училищната комисия по безопасност на движението по пътищата изказва специална благодарност на учениците от 2.а клас и г-жа  Красимира Добрева за реализацията на проект за моделиране и рисунка „Спазвам правилата“.
По предложение на Училищната комисия по безопасност на движението по пътищата

Грамоти и предметни награди  за I  място ще получат :
Живко Жеков, Полина Йорданова, Николай Вълев.
Грамоти и предметни награди  за II  място ще получат :
Стефан Любомиров,  Георги Миленов, Владимир Вълчев

За активно участие във всички инициативи  по безопасност на движението по пътищата  учениците  от 2.а клас заедно с документите си в края на учебната година ще получат и папка от името на Училищната комисия по БДП.

pulser

На 18 декември 2019 година  бяха  обявени резултатите от конкурса за плакат под надслов:
„ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ!“

Първо място:
Йоанна Цонова – II б  клас
Лорейн Мартинова – III а клас
Християн Димитров – III а клас
Християна Курдова – V а клас
Второ място:
Николета Мънчева – V б клас
Заместник- директорът  по учебната дейност в ОУ  „Стоян Михайловски“  Даниела Георгиева  връчи грамоти на победителите в конкурса пред техните съученици.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

С наближаването на  коледната и зимната ваканция  и  предстоящата по-усложнена обстановка по пътищата през зимния сезон обръщаме внимание  за поведението ви като пешеходци.  В условията на снеговалеж, мокри и заледени участъци е необходимо внимателно  да пресичате и да се  движите  в пешеходните зони.

pulserУВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

С цел  недопускане на пътнотранспортен травматизъм през месеците  с намалена видимост и заледени пътни участъци, в период на  празнично настроение  настоятелно препоръчваме поставянето и носенето от вашите деца на светлоотразителни знаци или други отличителни знаци за водачите на МПС.

Да сме отговорни  за своето здраве и това на близките ни!
Да се движим безопасно по пътищата!
Весела ваканция!
Училищна комисия за безопасност на движението по пътищата

pulser„ ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

На 21 ноември  2019 година училищната комисия за безопасност на движение  по пътищата  в ОУ  „Стоян Михайловски“ гр.Варна организира  церемония за награждаване победителите в първия етап от конкурса за рисунка  „Да запазим децата на пътя“.
В конкурса се включиха над 80 млади художници. Най-активно се проявиха учениците от I  и II клас.  Журито  открои   16  творби на ученици от I  до VI клас, в които изобразителното изкуство е съчетано с прилагане знанията за безопасно движение по пътищата.
Грамоти и предметни награди  победителите в конкурса получиха от Светлин Христов –  председател на Обществения съвет към училището ни.

 

КЛАСИРАНЕ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

I място
Кристияна  Кръстанова- I б клас
Димана Тасева – II а клас
Никол Филипова – II б клас
Християна Курдова -V а клас
Антония Андонова – VI а клас
II място
Габриела Желязкова – I а клас
Магдалена Красимирова – I б клас
Александра Конашева – II а клас
Мая Кръстева – II а клас
Тихомир Галинов – V б клас
Калоян Петков – VI а клас
III място
Рая Светославова – I б клас
Димитър Петров – I а клас
Стиван Йовчев – V а клас
специално участие
Борис Иванов – II а клас
Рая  Кунчева – V б клас

pulserСВЕТОВЕН ДЕН НА ВЪЗПОМИНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ
ПЪТНОТРАНСПОРТНИ  ПРОИЗШЕСТВИЯ

Третата неделя на ноември  е денят, в който се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.  Тази година  инициативата е под  мотото „Животът не е резервна част“
В  изпълнение плана на училищната комисия за безопасност на движението по пътищата на 19 ноември 2019 година се проведоха занятия за оказване на първа помощ  при  транспортни инциденти.
Медицинска сестра Жекова с подкрепата на БЧК демонстрира и  включи учениците от IV, V и VI клас  във възможни  критични ситуации на пътя.  В практическото  занятие учениците получиха знания и умения за  извеждане на пострадал  от превозно средство, проверка на пулс и възстановяване на дишането му,  както и  първи неотложни стъпки за реакция при  редица  конкретни травми.

pulserУЧИЛИЩНАТА КОМИСИЯ ПО БДП ПРИ ОУ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“
ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ И ЛИСТОВКА
под надслов „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ!“

Цели на конкурса:

 • Да се предостави възможност на учениците да затвърдят и покажат познанията си за безопасно движение на пътя;
 • Да се популяризира отговорното и безопасно поведение на пътя на всички участници в движението;
 • Да се стимулира творческата изява на учениците, като използват уменията си по изобразително изкуство и информационни технологии;
 • Да се насърчава обсъждането и съвместната работа в семейството, работата в екип.

Участници:
Конкурсът е насочен към всички ученици в училището.
Участниците се групират в три възрастови групи:
Първа възрастова група – учениците от  I  и II клас
Втора  възрастова група – учениците от  III  и IV клас
Трета възрастова група – учениците от  V-VII клас

Условия за участие:

 1. Всеки ученик може да участва с едно или повече предложения.
 2. Проектите за плакат или листовка могат да бъдат нарисувани, изработени изцяло по компютърен път или друг вариант.
 3. Творбите се предават на учителите по БДП в указания срок.
 4. Формат на рисунката – А3 или А4. Могат да се използват всички техники и материали.
 5. На гърба на всяка творба да се съдържа информация: трите имена на участника, паралелка. При изпращане на електронно предложение да се предостави същата информация.

  Срок за предаване на проектите за плакат и  листовка: 10.12.2019 г.

Проектите  ще бъдат разгледани и оценени отделно по възрастови групи от  жури.

pulser„ОБИЧАМ СЕМЕЙСТВОТО СИ! ДА ГО ПАЗИМ НА ПЪТЯ“

    Инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“  тази година се провежда под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя“.
Училищната комисия по БДП в ОУ „Стоян Михайловски“ организира  среща с експерти по безопасността за ученици от III до VI  клас. В беседата взе участие Диан Драганов – Председател на Съюза на българските автомобилисти-клон Варна. Действащ екип от младежката организация на БЧК привлече вниманието на подрастващите с демонстрации за оказване на първа помощ при пътни инциденти.

pulser 26 СЕПТЕМВРИ  2019 ГОДИНА  – „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ“

 
Децата са особено уязвими. Всяка година повече от 700 деца под 15-годишна възраст загиват по пътищата на Европа, а 100 000 биват ранявани.
Операция „Европейски ден без загинали на пътя“ се организира мащабно и всеобхватно на национално ниво от Министерството на вътрешните работи на Република България за първи път през 2016 г. Инициативата е на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция и е допълващо събитие към Европейската седмица на мобилността.
Първоначалната идея е преди операцията всички участници в движението по пътищата да отделят малко време и дори само за няколко минути да помислят за рисковете, с които се сблъскват ежедневно, за рисковете, на които може да изложат останалите, и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Амбициозната цел вече е всеки ден да е ден без жертви на пътя.
Ние, учениците, сме активни участници в движението по пътищата.
Ние също имаме отговорности за здравето и безопасността на всички участници  в движението.

МОЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ
ОБЕЩАВАМ, ЧЕ:

Ще усвоявам съзнателно и отговорно  правилата за движение, които изучаваме в часовете за БДП.
Ще напомням на моето семейство, приятели и съученици да се движат с повишено внимание на пътя.
Ще бъда изключително бдителен и внимателен към пешеходците, велосипедистите, децата, възрастните хора.
Ще обръщам специално внимание при движение в близост до кръстовища  и групи от деца.
Ще бъда внимателен при качване и слизане от превозно средство – семейна кола или градски транспорт.
Ще се движа със скорост на велосипеда си или пеша, която е едновременно позволена и безопасна.
Ще съм концентриран по време на движение с велосипед и ще спазвам дистанция пред останалите участници в движението.
В случай че съм пътник в лека кола, винаги ще поставям предпазен колан.
В случай че съм пътник, няма да разсейвам или преча на водача на превозното средство.pulser

УЧИЛИЩНАТА КОМИСИЯ ПО БДП ПРИ ОУ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

Цели на конкурса:

 • Да се предостави възможност на учениците да затвърдят и покажат познанията си за безопасно движение на пътя;
 • Да се популяризира отговорното и безопасно поведение на пътя на всички участници в движението;
 • Да се стимулира творческата изява на учениците.

 

Участници:

Конкурсът е насочен към всички ученици в училището.

Участниците се групират в три възрастови групи:

Първа възрастова група – учениците от  I  и II клас
Втора  възрастова група – учениците от  III  и IV клас
Трета възрастова група – учениците от  V-VII клас

Условия за участие:

 1. Всеки ученик може да участва с една или повече рисунки.
 2. Рисунките се предават на учителите по БДП в указаните срокове.
 3. Формат на рисунката – А3 или А4. Могат да се използват всички техники и материали.
 4. На гърба на всяка творба да се съдържа информация: трите имена на участника, паралелка.

 
Етапи и срокове за предаване на рисунките:
Първи етап – 30 октомври 2019 година

Отчитане на резултатите, уреждане на изложба и награждаване  – ноември 2019 г. във връзка с отбелязване Деня, посветен на жертвите на ПТП.

Втори етап – 30 януари 2020 година

Отчитане на резултатите, уреждане на изложба и награждаване  – февруари 2020 г. във връзка с отбелязване Месеца на трезвеността

Трети  етап – 30 април 2020 година

Отчитане на резултатите, уреждане на изложба и награждаване  – 20 май 2020 г. във връзка с провеждане на общоучилищната инициатива „ С усмивка дрещу агресията“.
Рисунките  ще бъдат разгледани и оценени отделно по възрастови групи от жури в състав:
Т. Андреева- председател;     Членове: Д. Божкова, Г. Георгиева, Т. Моканова

Последни публикации