За училището

1988 г. Основано е ОУ “Стоян Михайловски”. Помещава се в една сграда със СОУ  “Сийка  Трифонова”, днес ОУ “Св. Патриарх Евтимий” гр. Варна.
15.09. 2000 г. Кметът на град Варна г-н К. Йорданов срязва трикольорната лента и открива новата сграда на училището. Осветено е от Негово Преосвещенство митрополит  Кирил.
10. 2000 г. В училището се провежда 39-та Национална конференция на учителите химици, водени от акад. проф. Георги Близнаков.
2001 г. Поставя се началото на една хубава традиция – всяка година да се провежда празник на чуждите езици.
24.05.2001 г. За принос в хуманизиране и демократизиране на образованието учителският колектив е награден от асоциацията на директорите на средното образование с приз “Колектив на годината”.
07.11.2002 г. На училището е присъдена престижната международна награда “Зелен флаг” от Европейската фондация за екологично образование и възпитание за работата по програма “Екоучилища” и европейски сертификат за качеството на екологичното образование в училището.
2006 г. Открита площадка за практически занятия по безопасност на движението.
02.10.2006 г. Врати отваря екологичен кабинет “Природен дом”, реализиран по Национален проект „Екологичното образование в началното училище в България“.
23.03.2007 г. Организирана Международна конференция под наслов „Бъдеще за Черно море”. Тийнейджерите от клуб „Факел” влизат в ролята на представители на български и международни институции, свързани с опазването на Черно море. В работата на форума се включват г-н Сергей Магдичев – държавен експерт в МОН, г-жа  Христина Маркова –гл. експерт – дирекция „Политика в общото образование на МОН”, г-жа Румяна Лазарова – ст. експерт по история в РИО Варна.
 2007 г.   На финалите на Национални спортни ученически игри училищният отбор по хандбал – момчета завоюва: І място, Купата на Република България и златни медали.
 20.03.2008 г. ОУ „Стоян Михайловски” празнува своята 20 годишнина. Открива се паметна плоча, дарение от родителите. Провежда се среща на бивши и настоящи ученици.
 2008 г.  Защитен е проект по Национална програма „Училището – желана територия на   учениците”. От 01.02.2009 учебна година в ОУ „Стоян Михайловски” е въведена задължителна ученическа униформа.
 12.03.2009 г.  Посещение на Президента на Европейската фондация за екологично образование /FEE/ – г-н Ян Ериксен. Той определя учебното  заведение като водещо в екологичното образование,  изразява задоволство от видяното и поздравява учителския колектив за постиженията.
 2009 г.  Училищните отбори на момичета и момчетата от V до VІІ клас  участват на финалите на Ученически игри по хандбал на национално ниво и се класира на І място златни медали и шампиони на страната за момчетата и бронзови медали и ІІІ място за момичетата.
 2010 г.   Отбор момчета V – VІІ клас  – І място и златни медали във финалите на Ученически игри по хандбал.Отбор момичета V – VІІ клас  – ІІІ място и бронзови медали финалите на Ученически игри по хандбал.

 

Последни публикации